2018 PARÁDFÜRDŐI NYARALÁS

 

Az Arany János utcai és a Klebelsberg Kunó utcai Időseket Segítő Szolgálat nappali ellátásából 55 fő idős, három gondozónő kíséretében 2018.06.11-től 2018.06.15-ig Parádfürdői nyaraláson vett részt.

Hétfő délután érkeztünk meg külön busszal másfél óra alatt. Az Erzsébet Park Hotel Zsuzsanna szárnyában volt a szállásunk. Kétágyas, fürdőszobás, erkélyes szobák, svédasztalos reggeli és vacsora szolgálta a kényelmünket. A szobák elfoglalása, csomagok kipakolása után, felfedeztük a medencéket. A nagy melegre való tekintettel vacsoraidőig hűsöltünk.

 

Kedden Sástón voltunk egy kis kiránduláson. A bátrabbak a kilátóba is felmentek, a többiek sétával töltötték az időt a hűvöst adó fák alatt. Ajándékok vásárlására is volt lehetőség és Jancsó Zoltán festménykiállítását is megnéztük. Kellemesen elfáradva érkeztünk vissza a szállásra, ahol fürdéssel és pihenéssel töltöttük az időt a vacsoráig.

Szerdán délelőtt kirándulás keretében a helyi nevezetességeket néztük meg. Elektromos kisautót béreltünk és három csoportban megnéztük az Ilona- vízesést, a Palócházat, a Tájházat, és Asztalos Joachim fafaragó mester kiállítását. Mindenhol részletes idegenvezetést kaptunk.

Délután kicsit hűvösebbre fordult az idő. Kellemeset szaunáztunk és a meleg vizes medencében vártuk ki a vacsoraidőt. Volt, aki kezelésre ment, néhányan sétáltak, míg mások ping-pongoztak.

Csütörtök korán reggel meridián tornával kezdtük a napot, amit az egyik klubtagunk tartott. Reggeli után a szemerkélő eső ellenére elsétáltunk a Mária-kegyhelyre.

Itt sok fotót készítettünk, és imádkoztunk.

Természetesen a programok nem voltak kötelezőek. Mindenki saját igénye és kedve szerint nyaralt. A hotelben lehetőség volt a bárban, a társalkodóban beszélgetni, társasozni, ping-pongozni, nagyokat sétálni a környéken… (a közelben található néhány régi, szép épület, Cifra istálló, pár méterrel odébb elkerítve mini állatkert és a 300 éves Rákóczi-fa)

Volt, aki a pár kilométerre lévő Bükkszékre is átment fürdeni.

 

 

Még csütörtök este kibéreltük a bowling pályát és 2 csapatot alkotva 9-9 fővel hatalmas nevetés és jókedv kíséretében játszottunk. A többiek a pálya széléről drukkoltak.

Pénteken reggel a frissen ébredők közös meridián tornával kezdték a napot. Reggeli után 10 óra körül jött értünk a busz. Mindenki nagyon jól érezte magát, igazi kikapcsolódás volt, egy új, kellemes környezetben. Örülünk, hogy sok program keretében tölthettük el ezt a hetet, amit sosem feledünk.

Sokáig nem fogjuk elfelejteni a friss levegőjű, madárcsicsergős, nyugodt, csendes Parádfürdőt!

A közös nyaraláson jövőre ismét részt veszünk.


 

Csiki Rozália nappali ellátásért felelős

Bérces Zoltánné (gondozó) és Kármán Julianna (gondozó)

 


 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-10-16 09:33:20
Feltöltve: 2018-10-16 09:32:25
Feltöltve: 2018-10-16 09:31:48
Belépés

Elfelejtett jelszó